Спорт

         Хандбалния отбор е сдружение с нестопанска цел.

Основните дейности са:
- подготовка на висококвалифицирани състезатели;
- организира тренировъчен процес на спортни групи, звена, школи, отбори;
- организира вътрешно-клубни и други състезания;
Правила относно възникване на членство – член на клуба може да бъде всяко физическо или юридическо лице от страната или в чужбина, ако подаде молба за членство, плати членски внос. Членството в клуба се регистрира и утвърждава от Управителния съвет, след подадена писмена молба, в която кандидатът заявява, че приема целите на клуба, съгласен е и ще изпълнява разпоредбите на Устава.

Дейността по развитието на хандбала в Илинденци започва през есента на 1972 година от учителите Петър Петров и Кирил Кюров.
Първоначално е сформирана група от деца, а през 1981г. е съставен и мъжки отбор.
Първата среща на отбора е проведена през 1973 г. с отбора на с.Джигурово, която завършва при резултат 7:2 за отбора на с.Илинденци.
През 1974 г. отбора участва в окръжно първенство и се класира на второ място. Иван Славчев Нотев привлича вниманието на специалисти и участва в подготовката на националния отбор ръководен от Божидар Багацев. През 1975 г. отбора печели първо място в окръжното първенство след което отбора заминава на състезание за Трудовец. Там побеждават домакините с 16:12, но претърпяват загуба само от отбора на с.Болярци.
През 1979 г. отбора печели сребърен медал. Румен Илиев Димитров  е обявен за най-добър състезател, а Димитър Христов за най – добър вратар.

През 1988 г.  мъжкия отбор участва в квалификационен турнир в гр.Гоце Делчев за влизане в “Б” група.
През 1989 г. отбора се класира за втори път за финалите и печели второ място.
През 1990 г. в гр.Угърдин се проведе квалификационен турнир за “Б” група, където отбора се представя много добре. От този момент до сега отбора се състезава в “Б” група.

Децата до 12 и 14 годишна възраст са редовен участник на Държавни финали.
През сезон 1993/1994г. момчетата до 12 години играят на финал за третото място срещу отбора на Българене в гр. Бургас, който губят и се класират на четвърто място в България.
През следващия сезон същите тези момчета, но вече в по-горната възрастова група – 14 годишни, на държавните финали в гр. Гоце Делчев печелят шесто място. След този период децата се представят колебливо, но във всеки един момент могат да изненадат и най-добрите.
Изключително успешен за децата на ХК „Илинденци” е сезон 2006/2007г., когато момчетата до 12 и 14  годишна възраст участват на държавен финал в гр. Варна и представят достойно своя отбор, като и двата отбора се класират в Топ 10.
Мъжкият отбор е редовен участник в Б-група, зона Витоша на държавното първенство по хандбал.
На няколко пъти отбора печели право на участие в А-група, но не участва поради липса на зала, задължително условие за участие в А-група.
Отборът на ХК „Илинденци” е един от малкото отбори в страната, които провеждат тренировките и домакинските си срещи на спортна площадка с асфалтова настилка. Въпреки това обаче отбора показва добра игра и постига добри резултати, благодарение основно на подкрепата на Кмета на община Струмяни г-н Валентин Чиликов.

 

  • ФУТБОЛЕН КЛУБ "СТРУМА-2005" С.СТРУМЯНИ


Футболен клуб  „Струма-2005” с.Струмяни е сдружение с нестопанска цел, регистрирано с решение на Благоевградски окръжен съд.

Целите на клуба са:
-популяризиране на футбола;
- подпомагане спортните занимания на гражданите;
- съдействие на други спортни организации за организиране и провеждане на състезания по футбол и други спортни прояви;
- съдействие за изпълнение на програмите на държавните органи в областта на спорта и на БФС за развитието на футбола;
- да участва в областни, национални и международни състезания и прояви.
Органи на управление:

1.  Общо събрание
2. Управителен съвет: Борис Чорбаджийски; Валентин Чиликов; Атанас Христов.
3. Председател на Управителния съвет и представляващ клуба – Борис Чорбаджийски.

Контакти: с. Струмяни 2825, общ. Струмяни, обл. Благоевград.

Отбора на „Струма-2005" с.Струмяни участва в турнирите на Областна футболна група Благоевград - "Струма".

 
Търсене
 
Анкета
Какво смятате за новата визия на сайта ?
Харесва ми
По-скоро да
По-скоро не
Не ми харесва