Новини
31.03.2015
ПРАЗНИКЪТ НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ И ВЕЛИКДЕН - В ЕДНО!

    Камбанен звън и празнични литургии за здраве и благоденствие на жителите и гостите на община Струмяни ще отбележат началото на събитията, свързани с празника на община Струмяни - 7 април и Великден.
   Малки "шеталици" - лазарки ще дадат красив старт на програмата и още в ранни зори на Лазаровден ще посетят десетки домове в Микрево, Илинденци и Струмяни. И ще наричат за здраве и берекет.
   На 7 април ще се почете паметта на загиналите за освобождението на община Струмяни, ще се положат венци пред паметниците, а велопоход ще обедини колоездачите от Илинденци, Струмяни, Микрево и Драката като организаторите са се погрижили всички участници да получат награди, специални награди ще има за майсторство, както и за най-малкия и най-възрастния участник.
   В същия ден ще се направи водосвет на новото защитено жилище на община Струмяни- в село Раздол.
На 12 април е кулминацията на празниците, когато с общ камбанен звън на храмовете в общината ще се оповести Великден и ще се отслужат празнични литургии за здравето на жителите на община Струмяни.
На площада в село Струмяни празниците ще започнат от 16 часа с изложба написани яйца и великденска украса, ще продължи с детско шоу и бой на"кочове" - бой на великденска яйца, ще се раздадат атрактивни награди за писано и най-здраво яйце.
   Празникът ще продължи с концерт на самодейните ансамбли от читалищата,училищата и детските градини, духов оркестър, Кирил Костов, солистката на ансамбъл " Филип Кутев" - София Илиева и обичаната от младите хора-солистката на "Пайнер" Джена. Празнична заря ще освети небето над празнуващите!

 
Търсене
 
Анкета
Какво смятате за новата визия на сайта ?
Харесва ми
По-скоро да
По-скоро не
Не ми харесва