Новини
10.03.2015
Кметът на община Струмяни и управителката на защитените жилища в Раздол приеха дарение за жените с психични разстройства

   На 9 март жените в Раздол получиха ценно дарение –ново  спално бельо и хигиенни материали от дарители, чиито сърца са отворени за проблемите им.
   Инициаторът на дарението е с родови корени от община Струмяни, но настоява  името й да не се оповестява. Тя и няколко нейни приятели от София решават да направят нещо за жените и го правят.
   „Когато имаш сърце и очи, когато искаш да направиш добро, не е необходимо много. Просто трябва да си голям човек. – коментира ценния подарък кметът на общината Емил Илиев. – От името на всички, и ръководители, и потребители, и община Струмяни искрено благодаря на дарителите. Жестовете на хуманност и съпричастност винаги ме вълнуват.. Защото да дадеш, без да искаш да получиш, е рядкост в ежедневието ни.“
   Директорката на защитеното жилище  Галина Янева сподели, че продуктите са жизнено необходими и  идват навреме. В Защитените жилище за хора с психически разстройства  и лица с умствена изостаналост в Раздол са настанени в среда близка до семейната 20 потребители, за които се грижат 12 души. В момента община Струмяни приключи изграждането на Център за настаняване от семеен тип  за лица с умствена изостаналост в Раздол, което скоро ще заработи. Жилището е изградено по проект.

 
Търсене
 
Анкета
Какво смятате за новата визия на сайта ?
Харесва ми
По-скоро да
По-скоро не
Не ми харесва